Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägg i rumstemperatur väcker reaktion

Äggens förvaring har kommit på tapeten, sedan Coop Konsum i Hallsberg numer förvarar sina ägg i rumstemperatur.

Annons

En kund på Coop Konsum har reagerat på att äggen i Hallsbergs butik står i rumstemperatur.

– Äggen åldras fyra gånger snabbare i rumstemperatur. De borde absolut förvaras i kyldisk, säger Hallsbergsbon som nu ser sig tvingad att istället handla sina ägg på ICA.

Jessica Jansson är ansvarig för frukt- och grönavdelningen på Coop Konsum i Hallsberg. Hon säger att det är på grund av platsbrist som äggen förvaras i rumstemperatur.

– De får helt enkelt inte plats i vår kyldisk. Och det bäst före-datum som vi skriver ut på kartongerna gäller för rumstemperatur. Det har aldrig hänt att en kund kommit tillbaka med dåliga ägg, säger Jessica Jansson.

En del reaktioner har inkommit på äggens förvaring, främst då i våras direkt efter att butiken byggts om. Men butiken planerar inte att ändra på förvaringen av äggen, som finns intill kyldisken där mjölk och andra mejeriprodukter säljs.

På Svenska äggs hemsida står att läsa att EU:s handelsnormer för ägg enbart reglerar hur äggen ska förvaras hos producenten, äggpackeriet och transporten däremellan. Det finns inga lagkrav som reglerar vid vilken temperatur äggen ska förvaras i butik.

Mer läsning

Annons