Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkerby har öppnat för sommaren

För fjortonde året är det sommaröppet på Åkerby skola. Varje dag under hela juli finns det möjlighet att ta del av sommarens utställningar eller stanna till på en fika.

Annons

Närmare 25 personer hade samlats för måndagens invigning, där Berit Forsberg hälsade välkomna och de olika utställarna presenterade sig.

– Jag har själv gått sex lyckliga år i denna skola, och när jag blev invald i hembygdsföreningens styrelse tänkte jag att det skulle vara trevligt att förvärva den här byggnaden. 22 maj år 2000 blev det så, berättar Berit Forsberg.

Sedan dess har det varje år anordnats sommarutställningar i skolans lokaler, så också i år. Gunnar Holmstrands samling av gamla lyktor, och alster från aktivitetsgruppen i Pålsboda är några exempel på årets verk.

Sune Janssons utställning ”Från sådd till skörd” visar foton av jordbruket förr.

– Man har kanske glömt hur jobbigt det var att sitta på de gamla maskinerna, nu är det nostalgi, säger Sune.

– Jo, men man påminns ju, säger Ulf Karlsson från Pålsboda, medan han tittar på fotona och känner igen den typ av skördetröska han själv använt en gång i tiden. Hembygdsföreningen håller öppet i skolan varje dag i juli mellan klockan 13-18. Kaffeserveringen är öppen, och värdar från föreningen finns på plats.

– Det är så roligt att vara värd, man träffar så många människor. Många som kommer har någon anknytning till skolan, säger Inga-Britt Andersson från Sköllersta.

Berättelser. Ulf Karlsson känner igen en del av de jordbruksmaskiner som Sune Jansson har med i sin utställning.

Mer läsning

Annons