Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkerichef tillbakavisar kritik

Driftschef Peter Åkesson beklagar om närboende blivit störda. Men han tillbakavisar kritiken om att företaget Eurotrucking skulle orsaka farliga utsläpp i Sköllersta.
– Jag vill inte ses som en miljöbov när jag är tvärtom. Lastbilarna körs på biobränsle, säger han.

Annons
Driftschef Peter Åkesson anser att Miljöpartiets kritik av företaget Eurotrucking är orättvis.BILD: BABRO ISAKSSON

Förra veckan berättade NA att boende i Sköllersta störs av ett åkeriföretag som ligger i kanten av samhället. Det framkom att lastbilar på tomgång störde grannarna. Man befarade också att utsläppen från bilarna skulle skada miljön.

För att få hjälp med problemen kontaktades lokala företrädare för Miljöpartiet. Pernilla Wikander-Eklund lyfte frågan i Hallsbergs kommunfullmäktige, och det blev bestämt att något måste göras.

Peter Åkesson är driftschef på företaget som har hamnat i skottgluggen. Han önskar att någon hade vänt sig direkt till företaget med bekymren. Miljöpartiet har han inte hört av.

– Det som påstås om farliga utsläpp är helt felaktigt. Vi är bland de renaste företag du kan hitta. Alla lastbilar hos Eurotrucking körs på biobränsle, säger Peter Åkesson.

På plats vid filialen i Sköllersta finns en av landets få tankpumpar med biodiesel, påpekar Åkesson. Taxibilar från både Örebro och Hallsberg tankar där också, upplyser han.

– Det finns ett uttalat miljötänkande från start inom Eurotracking, säger han.

När det gäller tomgångskörningen ber han om ursäkt om det är så att de har stört grannarna.

– Vi har talat med chaufförerna om att hålla tiderna bättre.

Läs mer i onsdagens NA.

Mer läsning

Annons