Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla tiders skönsång ljuder i Viby kyrka

Fram till på söndag pågår musikveckan i Viby kyrka. Det är en salig blandning av musiktyper och allt från medeltida sång till jazzband.

Annons
Gruppen Lusciniakvartetten uppträdde under tisdagskvällen i Viby kyrka.

Kantorn i Viby kyrka, Staffan Åkerlund, är väldigt nöjd med de dagar som passerat och ser fram emot resten av veckan.

– Det här laddar man för sedan februari, i alla fall jag. Man håller utkik efter olika musiker hela året för att kunna få en bra blandning med bredd.

Det är sextonde året som musikveckan anordnas och konserterna sätter i gång klockan 19 varje kväll. På tisdagskvällen var det dags för Lusciniakvartetten, en grupp med fyra musiker utbildade på Kungliga Musikhögskolan.

– Vi är väldigt glada att få vara här och ser verkligen fram emot i kväll, det ska bli jättefint, säger Erik Rosenius, som sjunger basstämman.

Gruppen består av Anna Jalkéus, Astrid Wilson Roldâu, Viktor Rydén och så Erik Rosenius. De har känt varandra sedan barnsben, då de följts åt från Adolf Fredriks musikklasser genom gymnasieskolan Södra latin fram till Kungliga musikhögskolan. Denna kväll bjöd de på vokalmusik genom seklerna.

Kyrkan var välfylld när gruppen tog ton och efter varje sång hördes ljudliga applåder. Konserten verkade onekligen uppskattad.

LINNÉA KATZ

Lusciniakvartetten består av fyra musiker från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Mer läsning

Annons