Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allébadet drar ner budgeten

Bildningsnämnden brottas åter med underskott i budgeten. Främst beror det på att nämnden tagit över ansvaret för Allébadet med gym och idrottshall. Anläggningen gick nära en miljon back år 2014.

Annons

Bildningsnämnden i Hallsberg rundade av fjolåret med en budget i balans. Detta samtidigt som måluppfyllelsen stadigt förbättrades bland eleverna ute i kommunens grundskolor.

Ett annat glädjeämne är att allt fler Hallsbergs-elever väljer att stanna i hemkommunen, och inte som tidigare söka andra skolor. Många har också återvänt efter en tid i annan kommun.

År 2015 kom dock med nya utmaningar för nämnden och förvaltningen. I samband med omorganisationen av kommunen lades även fritidsavdelningen under samma tak som kultur och skola.

– Det blev en stor förvaltning, men det känns inte som en belastning. Det finns så mycket kopplingar mellan skola, kultur och fritid så vi tycker det är bra att vi fick det samlat, säger Fredrik Nordvall, chef för bildningsförvaltningen.

Bland annat tog de över Alléhallen, och med den ett budgeterat underskott. Det ska jobbas in, och är delvis redan gjort, men det måste få ta lite tid, menar nämndordförande Siw Lunander (S).

– Nämnden har fått i uppdrag att till nästa sammanträde i kommunstyrelsen redovisa vad vi tänker vidta för åtgärder för att komma i ram, säger hon.

Även Folkasboskolan brottas för närvarande med ökade kostnader. Det rör sig om fler barn i behov av särskilt stöd, men till det har förvaltningen lite extra pengar att ta till.

Prognosen för bildningsnämnden efter första kvartalet pekar mot ett underskott på en halv miljon kronor vid årets slut. Det hoppas de kunna rätta till.

Mer läsning

Annons