Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alléskolan satsar på bågskytteprofil

Alléskolan satsar på bågskytteprofil från och med i höst. Tidigare i veckan besökte ledamöterna i Sydnärkes utbildningsförbunds styrelse Järnvägens bågskytteförening och fick en lektion i bågskytte.

Annons
Mitt i prick. Solveig Samuelsson, (S), vice ordförande i SUF:s styrelse och styrelsekollegan Ronny Larsson (S), provade på att skjuta pilbåge efter direktionsmötet. Foto: Tove Svensson

Sydnärkes utbildningsförbundsstyrelse lade sitt sista möte innan sommaruppehållet i Järnvägens bågskytteförenings klubblokal. Här satsar Alléskolan på en bågskytteprofil från och med i höst.

– Det känns väldigt bra och rätt. Tre personer har sökt och kommer från och med höststerminen att gå på NIU, elitidrott med inriktning bågskytte, säger Hans Karlsson, (S), styrelseordförande för SUF.

Bågskytteprofilen arrangeras av Alléskolan tillsammans med Svenska bågskytte förbundet och Järnvägens bågskytteförening.

Alléskolan har sedan tidigare inriktningar mot orientering, speedway och fotboll.

Enligt Alléskolans hemsida så innehåller gymnasieutbildningen 2500 poäng. 400 proäng av de 2500 poängen används till specialidrottsämnet bågskytte.

Anders Fredriksson, ordförande i Järnvägens bågskytteförening, är positiv till satsningen.

– Vi kör i gång i höst. Vi hoppas på att få hit fler ungdomar. Förhoppningen är att vi kommer att ha tio elever i varje årskurs, säger Anders Fredriksson.

Enligt Anders Fredriksson kommer eleverna att ha bågskytteträning minst två gånger i veckan på schemat.

– Vi följer bågskytteförbundet. Det blir teori och skytteteknik, säger Anders Fredriksson.

– De kommer även att ha fyslektioner och vi kommer att ha anläggningen öppen varje kväll. Vi har alla förutsättningar nu med den moderna anläggning som vi har, säger Anders Fredriksson som i dagarna har börjat att planera inför Nordiska ungdomsmästerskapen i bågskytte som föreningen är med och arrangerar i juli år 2015.

Anders Fredriksson, ordförande i Järnvägens bågskytteförening, är positiv till profilsatsningen. Han hoppas på att fler ungdomar ansluter sig till klubben.

Mer läsning

Annons