Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alléskolan ska få fler mötesplatser utomhus

En amfiteater, en ny huvudentré och fler mötesplatser. Det är olika förslag som en arbetsgrupp på Alléskolan föreslår för att förbättra utemiljön på skolan.

Annons
Amfiteater. Mellan hus A och B på Alléskolan vill en arbetsgrupp bestående av olika representanter från Alléskolan, skapa en amfiteater för studentfirande och konserter. Arkivfoto: Håkan Risberg

På Sydnärkes utbildningsförbunds senaste direktionsmöte rapporterades det om att en arbetsgrupp med representanter från Alléskolan tillsammans med en landskapsarkitekt tittar på hur utemiljön på skolan kan förbättras.

– Det första vi ska göra efter studenten är att byta ut spillvattensystemet på hus B. Därefter har vi ett förlag på att det ska byggas en amfiteater mellan hus A och B. Den kan användas både till skolavslutningar och till konserter av musikesteterna på skolan, säger Kjell Häggman, fastighetschef på Sydnärkes utbildningsförbund.

Arbetsgruppen har också skissat fram ett förslag på att tillskapa en ny huvudentré.

– Vi har i dag många entréer och saknar en huvudentré med informationstavlor. Vi vill även göra fler sittplatser utomhus och göra utemiljön mer tillgänglig. Vi vill skapa mötesplatser, säger Kjell Häggman.

Skissen på utemiljön kommer inom kort att gå ut på upphandling och förhoppningen är, enligt Kjell Häggman, att arbetet med att förbättra utemiljön ska komma i gång i sommar.

– Vi vill få så mycket klart som möjligt till oktober i år då Alléskolan fyller 50 år, säger Kjell Häggman.

Mer läsning

Annons