Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alléskolans studenter gjorde upp i prestigefylld skattjakt

Vad har Fredrik Reinfeldt gemensamt med en säl? Svar: båda var eftertraktade byten när Alléskolans traditonella skattjakt avgjordes på tisdagen. Kampen gällde vilken avgångsklass som ska få springa ut först på studentexamen.

Annons

Jakten började redan i ottan. Utrustade med släpkärror och transportbilar samlades de blivande studenterna utanför Sydnärkehallen.

Tävlingen skulle genomföras klassvis.

När starten gick fick klasserna varsin kilometerlång lista med saker de skulle leta upp, redovisa för arrangören och på så vis samla poäng. Det var inga lätta uppgifter precis.

-Nej, en del grejer har varit konstiga, väldigt konstiga, säger teknisten Rammi Hawash och skrattar.

Bland annat skulle de hämta en levande ko. Det lyckades faktiskt en klass med.

-Kossan blev lite rädd när hon kom hit, och var nära att rymma. Annars gick det bra, berättar Jesper Bengtsson som kom kånkande på en gammeldags skrivmaskin till teknisternas förråd.

Den svåraste uppgiften var att hitta en levande säl. Det gick ingen i land med. Däremot fick eleverna med sig både en levande brandman och en fängelsevakt till skolan.

Göran Persson och Fredrik Reinfeldt var två andra uppgifter som de flesta gick bet på. Men samhällsvetarna lyckades nå Göran Persson på telefon, och fick poäng för det. En skicklig utklädning till Reinfeldt godkändes också.

Kugguppgiften att fånga en utomjordning löste eleverna med att klä ut någon med aluminiumfolie.

Skattjakten pågick i fyra timmar, och engagemanget var minst sagt på topp.

-Det här var riktigt skoj, säger Niklas Gustafsson.

Vilken klass som vann? Det avslöjas fredag 14 juni kl 12. Då springer alla de nybakade studenterna ut på Alléskolans gård till nära och kära som väntar. Den första klassen ut genom porten kommer nog inte bara att jubla utan hojtar säkerligen triumferande segerrop också.

Mer läsning

Annons