Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alléskolans verksamheter kvalitetssäkras

Vid sin inspektion av Alléskolan i december, anmärkte Skolinspektionen på att det behövs rutiner för att bedriva ett systematiskt kvalitetsarbete inom planering, uppföljning och utveckling av utbildningen. Nu har SUF utarbetat en kvalitetssäkringsmetod.

Annons

Sydnärke. Enligt skolinspektionen finns en betydande skillnad mellan pojkars och flickors resultat på skolan, och Alléskolan har ett lägre betygsmedelvärde än övriga skolor i länet och riket. Eleverna på studieförberedande program fullföljer i större utsträckning utbildningen än elever på yrkesförberedande. Förhållandena verkar följa bestående mönster, enligt skolinspektionen. Samtidigt påpekar inspektionen också att skolan verkar medveten om problemen och att skolan inte når sina egna uppsatta mål.

För att komma tillrätta med dessa förhållanden uppmanade Skolinspektionen i december Alléskolan att kontinuerligt utvärdera sina arbetsmetoder, organisation och elevstöd i förhållande till måluppfyllelsen.

På fredagens sammanträde i SUF:s direktion presenterades den nya mall för kvalitetssäkring som tagits fram på Skolinspektionens uppmaning.

– Det är ett verktyg som är kopplat till vårt styrdokument, säger Marie Kilk, förbundsdirektör på SUF.

Rektorer, elevehälsa och lärare involveras i kvalitetsarbetet som kommer ske under hela läsåret.

Mer läsning

Annons