Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansens gruppledare är valda

Ett ödmjukt arbetslag som står på stabil grund. Alliansens lokala gruppledare är utvalda och redo för opposition.
– Vi ska inte jobba motvalls mot majoriteten, men vi är inte rädda för att säga ifrån, säger Tomas Hagenfors (KD).

Annons
Nu är även de borgerliga gruppledarna utvalda för de kommande fyra åren. Från vänster: Katarina Odell (M), Erik Storsveden (FP), Doris Fröberg (C), Solveig Eriksson (C), Torbjörn Applquist (M), Ewa Unevik (M) och Tomas Hagenfors (KD).

På måndagens möte i kommunfullmäktige valdes ledamöterna till Hallsbergs nya nämnder och styrelser. I samband med det framkom vilka borgerliga politiker som får ansvaret som gruppledare.

Ewa Unevik (M) behåller titeln som oppositionsråd. Moderaterna tog sju mandat i valet och är störst av allianspartierna. De andra fick ihop sju mandat tillsammans. Ewa Unevik är dock mycket tydlig med att det är samverkan som gäller.

– Vi har resonerat oss fram. Utgångläget har varit vad var och en är intresserad av, och beredd att ta på sig, säger Ewa Unevik.

Östen Karlsson (C) fick hedersuppdraget som andre vice ordförande i presidiet. Platsen som andre vice i kommunstyrelsen veks för Ewa Unevik.

Tomas Hagenfors valdes som andre vice i kultur- och utbildningsnämnden, medan trotjänaren Solveig Eriksson (C) fick motsvarande post i socialnämnden. Erik Storsveden (FP) blir andre vice i Hallbos styrelse.

Läs mer i torsdagens NA.

Mer läsning

Annons