Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andligt och världsligt på marknaden i Hallsberg

Gud vill mening med ditt liv, sjöng Frälsningsarmén för besökarna. Om något så världsligt som en marknad kan räknas till det vet i sjutton, men nog roade sig folk i Hallsberg av hjärtans lust.

Annons
Formaggi - smaka på! Ostförsäljaren Cosimo Bulai har under en månad rest runt i Sverige på olika marknader. I Hallsberg blev han också populär. Cosimo gillar Sverige, men fryser.

Tåget kommer inte alltid i tid till Hallsberg. Däremot kan man vara helt säker på att marknaden infaller första fredagen efter första tisdagen i oktober månad, varje år.

– Det var trevligt att komma hit. Men oj vad kallt ni har det! Nu ska jag snart resa hem, annars hade jag blivit tvungen att köpa varmare kläder, sade ostförsäljaren Cosimo Bulai från Italien.

Under en månad har han rest runt på marknader i Sverige. Just i går hade han talat på telefon med sin familj, och kunde berätta att i Italien är det 26 grader och sol.

Marknadsbesökarna i Hallsberg var dock glada att ha Cosimo där.

– Stark och god ost. Vi ska köpa oliver också, sade Monica Lundmark som besökte marknaden med barnbarnet Theodor Svahn.

För barnen fanns mycket som lockade i stånden, och flera karuseller. På Stortorget fanns bland annat ett tåg som avgick precis när man ville.

Frälsningsarmén bjöd på andlig spis, och strax intill brassade Bo-Göran Svensson musik av poppigare slag för dem som ville ha det.

– Att stå på gatan är primitivt - men effektivt. Jag åker på 120 marknader om året, sade han

Text och bild: Barbro Isaksson

andlig spis. Frälsningsarmén i Hallsberg hade denna dag fått förstärkning från Örebro, och kören sjöng så det stod härliga till. Ingvar Stenberg höll i bössan.
ALLTID I TID. På Stortorget fanns ett tåg för barnen. Saga Söderlund njöt av åkturen.
snart historia. Den välkända marknadsvyn med Folkets hus i bakgrunden kunde ses för sista gången.
Att stå på gatan är primitivt - men effektivt. Jag åker på 120 marknader om året. Countrymusiker Bo-Göran Svensson som dansade och krängde cd-skivor.

Mer läsning

Annons