Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anrik fotbollsklubbhotas av nedläggning

Graven är nära för IFK Hallsberg fotboll. Eldsjälarna i styrelsen är slutkörda och hoppar av. En ny ordförande är rekryterad, men det räcker inte. Nu hoppas föreningen på hjälp från allmänheten.

Annons
IFK Hallsbergs A-lag har varit vassare än på länge och ska kvala till fyran. Men bakom kulisserna ser det mörkt ut. Klubben står snart utan styrelse och kan tvingas lägga ned.BILD: BARBRO ISAKSSON

Kris är ett utslitet ord, men för IFK Hallsberg fotboll är det verklighet. Om inte en ny styrelse kan rekryteras inom kort så tvingas den anrika fotbollsklubben att lägga ned.

För de flesta kommer beskedet helt oväntat. Det kryllar av barn och ungdomar som tränar fotboll i idrottsparken om kvällarna, och ett starkt herrlag är på god väg uppåt i divisionerna.

– Vi har många lag, det finns ledare och föräldrarna runt lagen är fantastiska. Men det har varit ett tungt lass att dra. Vi klarar det inte längre, jag är ledsen...

Det sade ordföranden Eric Gustafsson när föreningen i veckan som gick samlades till möte om den akuta situationen. Ett 50-tal medlemmar hade slutit upp.

– De flesta av oss som står här är ju redan ledare. Jag kan tänka mig att jobba i styrelsen, men då måste någon ta över mitt lag. Det går inte att köra dubbelt, sade ungdomsledaren Christer Hellstén.

Det framkom att klubben har haft en rad framtidsmöten tidigare. Man har bland annat tagit hjälp av Sisu idrottsutbildarna och jobbat fram en modell för en god organisation. Det finns ett engagemang att bygga på i klubben, problemet är att det saknas folk till nyckelposterna.

– Sedan vi hade förra mötet har jag pratat med många om det här, men det känns inte som om folk tar det på allvar, sa Eric Gustafsson.

Läs mer i fredagens NA.

Herman Oskarsson från Sisu idrottsutbildarna försöker stötta IFK att ta sig igenom krisen.BILD: BARBRO ISAKSSON

Mer läsning

Annons