Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anthraxspex gick snett - 120 i karantän

En 21-årig lustigkurre lyckades under tisdagskvällen helt ovetandes sätta 120 personer i karantän på postterminalen i Hallsberg.

Annons
Arkivfoto

Den absurda historien tog sin början klockan 20.49 på tisdagskvällen.

- Då ringer de från postterminalen i Hallsberg och berättar att ett paket läcker vitt pulver, berättar polisens vakthavande befäl Anders Wallin.

I enlighet med sina egna regler hade Posten när paketet upptäcktes spärrat alla utgångar och stängt av ventilationen. 120 arbetare som precis skulle gå hem blev fast i lokalerna och ytterligare 80 stycken, det inkommande nattskiftet, blev stående utanför terminalen.

Paketet med det vita pulvret var adresserat till en man i Uppsala. Efter många turer lyckades polisen i Uppsala få tag på mannen och fråga honom om han väntade något paket med vitt pulver.

- Det var en helt oförvitlig medborgare, 21 år gammal, som studerar på universitetet. Han förstod ingenting. Däremot berättade han att han väntade ett paket med en nyckel som en kompis från Mariefred lyckats få med sig hem, säger Anders Wallin.

Undersökningen riktade då in sig på kompisen i Mariefred, även han 21 år gammal. Till sist fick polisen tag på den misstänkte pulverpostaren.

- Då faller han till föga och berättar att han, för att skämta med sin kompis i Uppsala, hällt mjöl i paketet. Så han hade rent mjöl i påsen, kan man säga.

21-åringen uppges vara mycket skamsen men misstänks inte för något brott.

- Han har inte hotat någon och hade inget uppsåt, säger Anders Wallin.

Vet du mer? Har du bilder? Skicka SMS/MMS till 72019 eller mejla [email protected]

Mer läsning

Annons