Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets Activadraken utdelades till Alléskolan

I samband med Hallsbergsmässan tilldelades Alléskolan stiftelsen Activas utmärkelse Activadraken.

Annons
Alléskolans rektor Anne Maj Kihlstrand får blommor av Elin Sindsjö, företagskonsulent på Activa. Foto: Privat

Activas uppdrag är förutom att jobba för inträde på arbetsmarknaden också att underlätta utbildning för den som har det svårt.

Acticadraken tilldelas ofta en person som gjort något extra inom detta, men denna gång i Hallsberg gick den till en hel skola.

Alléskolan har i mer än tio år samverkat med Activa vägledda av idén att det är en del av skolans uppdrag att förbereda eleverna för tiden efter avslutad skolgång men också att så många som möjligt fullgör gymnasieskolan. Det finns många ungdomar som av olika skäl kan ha det svårt under gymnasietiden och för många dem har samverkan mellan Activa och skolan varit en framgång.

Örjan Samuelsson är vd på Activa. Foto: Privat

Så här skriver styrelsen i motiveringen till att Alléskolan får priset:

"Sydnärkes utbildningsförbund/Alléskolan är ett föredöme i sina satsningar på elever som av olika skäl är i behov av särskilt stöd.Alléskolan tar stort ansvar för att redan under skoltiden förbereda och rusta eleverna också för tiden efter skolan. Exempel på sådana satsningar är att erbjuda elever i målgruppen möjlighet till utlandspraktik samt genom samarbete med externa aktörer erbjuda eleverna individuellt anpassade APL-platser med stöd inför en övergång från skola till arbetsliv. Genom att driva och medverka i olika typer av samverkansprojekt utvecklar man också nya och innovativa metoder för målgruppen".

Glada över utmärkelsen var Staffan Karlsson, specialpedagog Alléskolan, samt rektor Anne Maj Kihlstrand, här med Activadraken, diplom och blommor. Foto: Privat.

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons