Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets företag vill växa tredubbelt

Årets företag i Hallsberg, SVAB Hydraulik AB, ångar på. Företaget planerar att bygga ut och mer personal ska anställas. Nu är siktet inställt på en ny marknad som ska få företaget att växa tredubbelt.

Annons
Håkan Andersson på SVAB i Hallsberg monterar styrsystem på en Volvo-väghyvel.BILD: SAMUEL BORG

Efter att ha utnämnts till superföretag och supergasell kan nu SVAB Hydraulik AB lägga ytterligare en utmärkelse till raden av priser – Årets företag i Hallsbergs kommun.

– Det är jättekul. Vi har fått ett antal utmärkelser tidigare, men att få en utmärkelse på det lokala planet slår lite högre. Det blir liksom lite närmre. Det är alltid svårt att få ett erkännande på hemmaplan, säger Kent Bengtsson, företagets vd.

SVAB tillverkar olika former av styrsystem för maskinfordon. Ett särskilt styrinstrument till tiltrotatorer är den stora delen av produktionen. Tiltrotatorn är den del på grävmaskiner som fungerar som dess handled.

Årets företag i Hallsberg har paradoxalt nog inga kunder i kommunen. Största kunden är Engcon Nordic AB i Strömsund. SVAB:s marknad finns framför allt i Norden och i norra Europa. En stor affär 2009 resulterade exempelvis i att SVAB:s styrsystem numera är standard på alla Volvos väghyvlar på den svenska och norska marknaden. Och nu börjar även kunder strömma till ifrån Nordamerika och resten av Europa.

– Vi har expanderat ganska snabbt. Sedan 2004 har vi tiodubblat vår omsättning, säger marknads- och försäljningschefen Fredrik Eriksson.

För 2011 räknar man med en omsättning på närmare 55 miljoner kronor.

Läs mer i onsdagens NA.

Mer läsning

Annons