Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsknedslagen slår hårt mot Telia

Det myckna åskandet i sommar har ställt till det för Telia.

Annons

Under onsdagen var Hallsbergs kommun drabbad då det inte gick att ringa till Sköllergården, Folkasboskolan, förskolan Gläntan och reningsverket i Pålsboda.

Även mobiltelefonin har delvis varit utslagen. Sedan den 4 augusti har det varit problem i Vretstorp, Lekeberg och de västra delarna av Kumla.

– Det stämmer att vi har problem i vårt GSM-nät i det området. Vi jobbar med det nu och räknar med att ha fått tillbaka full kapacitet i nätet till imorgon fredag, säger Hans G Larsson informationsansvarig på Telia.

Han säger att företaget upplevt att åskovädren i Värmland, Närke, Östergötland och på Gotland varit onormalt många och intensiva i sommar. Det som tagit stryk i åsknedslagen är allt från kablar till kretskort i telestationer och i förstärkare ute i nätet.

– Under en tid har vi fått ta emot fler felanmälningar än vi hunnit med att laga, trots att vi satt in extraresurser, förklarar Hans G Larsson på Telia.

Men för Vretstorpsborna ska alltså mobiltelefonerna fungera som det är tänkt från och med i dag – om Telias tidsplan för reparationsarbetena håller.

Mer läsning

Annons