Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ateljén står redo för julmarknad

I helgen finns det gott om julmarknader runt om i Sydnärke. En av dessa finns hos konstnären Erica Biltman, i hennes ateljé i Viby.

Annons
Kreativ. Erica Biltman i Viby har öppet i sin ateljé under helgerna i december. Utställningsrummet är fyllt av Ericas hantverk, och något av det mest populära brukar vara de änglar som hänger i taket. Foto: Veronica Svensson

Viby. Snöflingorna faller allt tätare, färgar landskapet vitt och skänker den julstämning som många hittills saknat i december. Inne i Erica Biltmans ateljé i Viby är det dock varmt och mysigt med tända ljus, och hon har laddat upp med mycket konsthantverk inför helgens julmarknad.

Ateljén byggdes för ungefär ett år sedan, i Ericas garage, eftersom hon tyckte att hon behövde en plats för utställning.

– Jag och min kusin byggde om här helt själva, berättar hon.

På övervåningen finns ateljén och syrummet, där arbetet sker. Bottenvåningen är ett utställningsrum, och det är här julmarknaden kommer att vara. Akvarellmålningar av fåglar, kuddfodral, änglar, målade fågelholkar och vykort blandas med tomtar i olika material. På gården finns också en snickarverkstad och målarrum.

– Jag har alltid hållit på med konst av olika slag. Det har jag fått med mig genom familjen, berättar Erica som är dekoratör i grunden.

– Det är roligt att hålla på med många olika saker, och det är förstås extra roligt om folk tycker om det man gör. Jag får aldrig slut på idéer. Ibland har jag snarare för många idéer, skrattar Erica.

Inspiration hämtar hon från allt runt henne, från tidningar till naturen. Att det blir julmarknad är egentligen ganska självklart.

– Jag älskar julen, det är en väldigt mysig tradition.

Erica har öppet varje helg fram till jul, både lördagar och söndagar.

Mer läsning

Annons