Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtalet godkändes med vissa villkor

Hallsbergs kommun har godkänt ett nyttjanderättsavtal för ridanläggningen i Lindhult. Avtalet är villkorat.– Vi kan säga upp det om ridklubben inte håller öppet för alla, säger kommunstyrelsens ordförande Thomas Doxryd (S).

Annons

Det nya avtalet, som gäller för tio år, godkändes i går kväll vid kommunfullmäktiges möte.

Det är Hallsbergs ridklubb som är nyttjanderättshavare. Avtalet beskriver vad klubben har att rätta sig efter vid anläggningen i Lindhult, där Hallsbergs kommun är jordägare.

Tidigare medlemmar i Hallsbergs ridklubb har berättat för NA att fjolåret var mycket turbulent i klubben. Enligt uppgift var inte alla som ville välkomna längre.

Bekymmer

Thomas Doxryd är medveten om att det har funnits bekymmer vid Lindhult. Han vill dock poängtera att ridklubben har gjort en omstart.

– Klubben har nu en helt ny styrelse, den tillsattes efter sista årsmötet i augusti. Kommunstyrelsen har fått svar på de frågor vi hade, säger Doxryd.

De frågetecken som fanns runt klubbarbetet ledde till att kommunen gjorde en komplettering i nya avtalet. Den innebär att nyttjanderätten av Lindhult villkoras. I avtalet betonas att ridklubben och anläggningen ska vara öppen för alla såsom ideell förening. Under en punkt som kallas ”särskilda villkor” står att läsa:

”Ridklubben och dess verksamhet ska, för att avtalet ska gälla, vara öppen för alla och envar på lika och icke diskriminerande villkor”.

Ny ordförande

Ulrika Dahlin är ny ordförande i Hallsbergs ridklubb. Hon tycker att skrivningen som lagts till i nyttjanderättsavtalet är en trygghet för medlemmarna också. Tillägget beskriver den inriktning som ridklubben självklart ska ha.

– Alla ska ha rätt att rida hos oss. Vi är öppna för alla kulturer och välkomnar även funktionshindrade, säger hon.

Ulrika Dahlin berättar att de är i full färd med omstarten. I fjol vår lämnade många klubben, men nu börjar både barn och vuxna hitta tillbaka. Det finns framtidstro, uppger Dahlin. Den 13 maj arrangerar ridklubben en familjedag och hopptävling i Lindhult.

Mer läsning

Annons