Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandidossupportrar etablerade i Hallsberg? 

Bandidos supporterklubb i Diablos MC ska ha etablerat sig i Hallsbergs kommun. Mc-klubben sägs ha skaffat sig en lokal mellan Pålsboda och Sköllersta.

Annons

Enligt uppgift till NA ska klubben bestå av medlemmar från andra kriminella nätverk som Romano och Vagos, vilka i likhet med Diablos tillhör klubbar som stödjer Bandidos.

En källa inom polisen tror att en av de drivande krafterna kan vara en medelålders man, bosatt i Hallsbergs kommun, som tidigare figurerat i liknande sammanhang.

Samma källa säger sig ha hört rykten om att Romano - Black Cobras motståndare

i gängkriget–decimerats kraftigt i slagstyrka den senaste tiden.

– Flera sitter inne, någon har flyttat och någon har hoppat av. Det finns bara en handfull medlemmar kvar, säger källan till NA.

Tidigare har mc-klubbar som Mongols och Rebels MC funnits i Hallsberg. Nu ska alltså Diablos MC ha etablerat sig i samma kommun.

I lördags ska en fest ha hållits i lokalen och till helgen planeras för en ny fest.

Polisen har enligt uppgift koll på gänget, men Gösta Svensson som är chef för Örebropolisens kriminalunderrättelsetjänst säger sig inte ha hört något om detta.

– Det här är inget vi känner till, men uppgifterna kan stämma, säger han.

NA har förutom de två källorna ovan även varit i kontakt med en polis som sysslar med underrättelseverksamhet i polisområde syd. Den polisen vill inte kommentera NA:s uppgifter.

Mer läsning

Annons