Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bara det blir gjort!"

Svaret på en motion kan dröja. Men Östen Karlssons önskemål om en uppsnyggning av Pålsboda satte ett annat rekord – kommunalrådet Thomas Doxryd gav svar på stående fot innan motionen ens hann landa i kommunfullmäktige.

Annons

NA berättade nyligen om den rykande färska motionen från Centerpartiet i Pålsboda. Avdelningen anser att Pålsboda centrum behöver snyggas upp.

Motionen är skriven av Östen Karlsson. Han påpekar även att det bör finnas lite pengar avsatta till uppsnyggningen sedan Pålsboda handels- och hantverksförening lades ned i samband med att Sköllersta kommun lades samman med Hallsberg.

Motionen skulle lämnas till kommunfullmäktige i måndags kväll, men den hann inte så långt. Kommunstyrelsens ordförande Thomas Doxryd (S) mer eller mindre sprang upp i talarstolen och svarade på stört.

Beslut redan 2008

Doxryd påpekade att beslut i detta ärende fattades av strategiutskottet redan år 2008.

– Det Östen Karlsson har föreslagit är beviljat, med hänsyn till utskottets ställningstagande, sade Doxryd.

Östen Karlsson gjorde inte direkt ”vågen”, fast han tyckte det var glädjande om en uppsnyggning av Pålsboda finns med på kommunens agenda.

– Bara det blir gjort, sade han.

Därmed ansågs det hela vara klappat och klart. Eller som Doxryd uttryckte det: ”rekord i snabbhet att besvara en motion”.

Men arbetet är inte klart än, som Östen Karlsson påpekade inför kommunfullmäktige. Med tanke på att beslutet om en uppsnyggning fattades år 2008 torde det vara dags snart. En tidsplan lika rapp som motionssvaret kanske kan väntas på nästa möte.

Mer läsning

Annons