Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara en köpare kvar till Trapp och Trull

Ännu har inget köpekontrakt upprättats mellan Hallsbergs kommun och en köpare av husen Trapp och Trull. En av intressenterna har dragit sig ur.

Annons
Bara en spekulant kvar. Från att ha haft två konstellationer av intressenter till att köpa Trapp och Trull är det endast en köpare kvar. Men ännu är inget kontrakt undertecknat.

Från början fanns det två konstellationer som var intresserade av att köpa de båda husen och de tre tomterna i Hallsbergs centrum. Men en av konstellationerna har bestämt sig för att hoppa av då den inte bedömt sig att ha det kapital som krävs för att rusta upp de båda husen.

– Vi hade hoppats att vara framme vid ett avslut under februari, men där är vi ännu inte, säger stadsarkitekt Hans Lindberg.

Priset en förhandlingsfråga

Vad prislappen på husen och tomterna är kan inte Lindberg gå in på. Han säger att det är en förhandlingsfråga där priset vägs in mot vad köparen kan tänka sig att göra i samband med upprustningen av husen. Det enda krav som kommunen ställer på en köpare är att de rustar upp externt.

Hans Lindberg kan se flera tänkbara scenarier så länge det inte finns en köpare till Trapp och Trull.

– Det kan ju bli så att det i slutänden blir olika köpare. En som köper Trapp, en som köper Trull och ytterligare en som köper tomten där det rivna Tripp låg, spekulerar Lindberg.

Plan att bygga upp Tripp

Med i bilden finns även en plan om att bygga upp Tripp igen. Ritningar över hur huset såg ut finns. Inför rivningen av Tripp upprättades uppmätningsritningar.

Han har svårt att se att inte husen med tomterna till slut skulle bli sålda.

– Var hittar du centrala tomter som de tre snett emot centralstation, lägg sedan till att de är stadsplanerade för både bostäder, kontor och handel, summerar Lindberg.

Skulle samtliga intressenter välja att hoppa av kan kommunen hamna inför ett värsta scenario, där den ställs inför alternativen att själva rusta upp husen eller att riva dem.

Mer läsning

Annons