Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bara en tidsfråga innan det händer något"

En dag i november när vägarna i Kumla var glashala ringde Birger Klevestedt och uppmanade tekniska kontoret att sanda i fyrvägskorsningen intill Statoilmacken. En halvtimme senare inträffade en olycka med en lastbil just där.

Annons
Birger Klevestedt har själv fastnat vid backen intill Vadsbron flera gånger. Han är rädd för att en olycka ska inträffa vid korsningen på krönet. BILD: SAMUEL BORG

Nu är Birger Klevestedt rädd för att en olycka ska inträffa i Hallsberg. Han tycker att vinterväghållningen i kommunen är dålig.

– Om det inte blir bättre är det bara en tidsfråga innan det händer något.

Birger Klevestedt kör ofta bil. Han jobbar ideellt åt butiken Bra Begagnat i Hallsberg och har kört i backen intill Vadsbron många gånger.

En dag när han körde i backen fastnade han.

– Jag skulle åka upp med en tom släpkärra. Då var det inte plogat. Först kom jag inte upp. Sedan åkte jag ner och vände och körde upp i hög fart. Då fastnade jag mitt i backen, berättar Birger.

Han har även varit nära att fastna i rondellen vid Statoilmacken bredvid Samzeliiviadukten.

– De är dåliga på att sanda. De prioriterar inte halkbekämpningen på de utsatta ställena. Det är samma problem varje år, säger Birger Klevestedt.

Birger bor i Sannahed. Kumla är inte bättre, menar han:

– Det är likadant i Kumla. En halvtimme innan lastbilsolyckan vid fyrvägskorsningen ringde jag till tekniska kontoret och bad dem att åka ut och sanda.

Läs mer i fredagens NA.

- Om det inte blir bättre är det bara en tidsfråga innan det händer något. Det har vi sett exempel på i Kumla, säger Birger Klevestedt. Här står han i backen intill Vadsbron, där han själv fastnat och blivit vittne till hur en olycka höll på att inträffa. BILD: SAMUEL BORG

Mer läsning

Annons