Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn- och utbildning rättar till fel

Efter en granskning av grundskolan tidigare i år fick barn- och utbildningsnämnden kritik för att inte leda verksamheten tillräckligt bra. I ett svar på rapporten skriver nämnden att felen nu har rättats till.

Annons

För att se hur barn- och utbildningsnämnden styr och leder grundskolan gav kommunens revisorer Komrev, som är en del av revisions- och rådgivningsföretaget PricewaterhouseCoopers, i uppdrag att granska skolan i Hallsberg. I september redovisades rapporten och nu har nämnden svarat på kritiken.

Till grund för analysen ligger intervjuer med nämndens ledamöter, tjänstemän från förvaltningen, rektorer och lärare.

– På en del punkter slår man in redan öppna dörrar. De säger saker som Skolinspektionen sa, där vi redan vidtagit åtgärder, säger barn- och utbildningsförvaltningens chef, Anders Öberg.

I rapporten efterlyses en tydligare uppföljning av målen. Nämnden anser nu att man gör det genom en mer systematisk och tydlig kvalitetsredovisning som trycks upp och läggs upp på kommunens hemsida.

Revisorerna anser att det ska ställas ett högre krav på ledarskap på Transtenskolan och att rektor måste ges mer stöd. I svaret skriver nämnden att man gett resurser till rektorn och att beteendevetare och företagshälsovårdens handledning ska hjälpa personalen att jobba med konflikter.

Samuel Borg

Läs mer i onsdagens NA.

Mer läsning

Annons