Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre resultat i grundskolan

Om du ser något rött på en cykel mot Pålsboda så kan det vara en socialdemokrat. – Vi tänker dela ut valmaterial personligen, säger Magnus Andersson.

Annons
s viker ut sig. Andreas Svahn, Siw Lunander och Magnus Andersson tar en fika innan det bär iväg ut bland väljarna.Foto: Barbro Isaksson

På fredagen, i ett kafé mitt i Hallsberg, satt Socialdemokraternas tre lokala topp-politiker och klistrade valaffischer: Siw Lunander, Andreas Svahn och Magnus Andersson.

– Vi har precis fått materialet, det är rykande färskt, sa de glatt.

Den nya broschyren har rubriken ”Ett bättre Hallsberg. För alla.” Inuti finns porträtt på ett 40-tal kandidater från lokala listan. Här är också partiets fem vallöften satta på pränt. Utan tvekan handlar det om att upprätta förtroende hos Hallsbergsbor som är utleda på nedskärningar.

– Vi har haft tuffa år i kommunen, och statsbidragen har inte räknats upp. Personalen inom skola och vård har dragit ett jättelass, men med ansvarsfull politik har vi tagit oss igenom stål-badet, säger Anderas Svahn.

Nu ser framtiden ljusare ut, både skola och vård är lovade mer pengar nästa år, vilket gläder Siw Lunander.

– Ett av våra löften nu är att höja resultaten i grundskolan, säger hon.

I dag har Socialdemokraterna egen majoritet i Hallsberg. Målet är att få behålla den, men som nu fortsätta styra i samarbete med andra. De öppnar även handen för Vänstern, trots att den relationen ligger på is.

– Vi har säkert inte gjort allt rätt själva. Men om man ska samverka behövs en grundmurad tro på varandra som håller över tid, säger Andreas Svahn.

Angående att dela ut valmaterial personligen så tänker Socialdemokraterna besöka alla hushåll i kommunens tätorter. Detta för att ge invånarna möjlighet att ställa frågor och föra fram synpunkter.

-Det är ett bra sätt att föra dialog på, säger Magnus Andersson.

-De som bor på landsbygden ringer vi till. Vi vill ha kontakt med alla, tillägger Siw Lundander.

Socialdemokraternas fem löften i Hallsberg 2015-2018:

Minst 600 nya jobb ska skapas inom logistik, verkstad och service.

Kunskapsresultaten i grundskolan ska öka så Hallsberg blir bland de bästa kommunerna i länet.

Fortsätta höja tjänstgöringsgraderna i äldreomsorgen och ta bort delade turer.

Påbörja arbetet för att vara en fossilfri kommun till år 2050.

150 nya bostäder ska byggas.

Mer läsning

Annons