Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre spår med ny utrustning

Nu är Motorpspåren fina tack vare den snörika vintern och skidklubbens nya fyrhjuling. Det är gratis att åka men att underhålla spåren är allt annat än gratis.

Annons
Akke Särnbrink kör upp spåren med klubbens nya fyrhjuling.BILD: ALEXANDER CARLSSON

Trots att det var skidor på tv i helgen var det fullt på parkeringen vid Motorps skidspår. Ella Rudolfsson fem år var en av dem som föredrog att hellre vara i spåret än framför tv:n. Dessutom bjuds det på våfflor i värmestugan och det vill hon inte missa berättar hon innan hon fräser iväg i spåret.

– De här spåren är så bra för det är inte så backigt så alla kan åka här, därför är det alltid välfyllt med folk både från trakten och från Örebro som kommer för att åka, berättar Per Börjesson, sekreterare i Östansjö skidklubb.

Det är gratis att åka i spåren men det kostar en hel del att underhålla spåren. Den biten tar Östansjö skidklubb hand om men bidrag från kommunen blir de inte rika på. De har precis köpt en begagnad fyrhjuling för att kunna dra spårsläden. Fyrhjulingen tillsammans med bandtillsatts till hjulen kostade hundratrettiotusen kronor, för inköpet betalade kommunen femtontusen. För den dagliga driften får de inga pengar alls.

Hur hade ni råd?

– Ja det är pengar vi sparat länge i klubben och donationer från åkare som använder spåren, alla donationer går direkt till underhållning av spåren, säger Per Börjesson.

Läs mer i tisdagens NA.

Alexander Carlsson

Ella Johansson, fem år, från Östansjö brukar ofta åka skidor i Motorpspåret.BILD: ALEXANDER CARLSSON

Mer läsning

Annons