Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besöksrekord i badet

Ros från badmästareförbundet och simskoleintresse från andra kommuner. När Alléhallens verksamheter summeras för året ser det mer positivt ut än någonsin. Med drygt 120 000 besök i hallen sätts nytt rekord.

Annons
Lär dig simma. Sedan tidigare har elever från både Askersund och Laxå bussats till Hallsberg för att få simundervisning. Nu visar även Örebro intresse för Allébadet.

Visst har det funnits riktigt tunga stunder, som när en fyraåring var nära att drunkna i bubbelpoolen. Samtidigt resulterade olyckan i ett ännu större säkerhetstänkande och åtgärder som kan göra gott på sikt.

Och tittar man totalt sett så finns all anledning att vara nöjd med Alléhallens utveckling, menar avdelningschef Urban Kapple.

– Sedan omstarten i ”nya Alléhallen” för fyra år sedan har intäkterna ökat hela tiden. Jämfört med 2009 går vi en miljon kronor bättre i år, säger han.

Urban Kapple vill vara tydlig:

– Bakom framgången ligger arbetsledaren Anette Yngvesson, simläraren Gunnar Rolfsson och de andra i laget som jobbar här. Personalen gör ett fantastiskt arbete varje dag, säger han.

Anette Yngvesson berättar att de har en minutiös planering. Förutom arbetet i badet, gymet och kaféet driver personalen 59 aktiviteter per vecka. De är elva personer i arbetslaget som hjälps åt med allting.

– Många som kommer hit säger att det är trevligt här. Det känns bra, vår ambiton är att det ska vara rent, snyggt och trivsamt, säger Anette Yngvesson.

Alléhallen kan aldrig konkurrera med Gustavsvik eller andra jättestora anläggningar, menar Yngvesson. Likväl har många familjer från både Kumla och Örebro börjat söka sig till badet i Hallsberg. Gymet är också populärt. Och inte nog med det.

– En skola i Örebro har anmält att de vill ha sin simundervisning hos oss från och med nästa år. Vi ska teckna avtal efter helgerna, säger Anette Yngvesson stolt.

Över 90 procent av skolbarnen i Hallsbergs kommun klarar målen i simkunskap tack vare kompetensen som finns i Alléhallen. Hallsberg utsågs till Årets simfrämjarkommun för tre år sedan, och det har gett ringar på vattnet. Ännu ett erkännande fick de i dagarna. Svenska badmästareförbundet kommer att förlägga sina årliga inspirationsdagar i Hallsberg år 2011. Då samlas branschfolk från hela landet.

Normalt brukar förbundet välja de stora arenorna, men nu är de nyfikna på det framgångsrika konceptet i lilla Alléhallen.

Bad och gym-boom. Alléhallen har blivit som ett folkhälsocenter, säger arbetsledaren Anette Yngvesson och avdelningschefen Urban Kapple. Förutom ett ökande antal ”vanliga” bad- och gymgäster och simskolor tar man hand om patienter som remitterats dit. Företagshälsovård har också tagit plats i anläggningen.

Mer läsning

Annons