Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beställde falsk begravning

Just nu ska det härja en ökänd bedragerska i trakten kring Hallsberg. Hon beställer saker utan att betala. Den här gången bland annat en begravning.

Annons
Butiker i Hallsberg har drabbats av en bedragerska.

Kvinnan är sedan tidigare dömd för en rad bedrägeribrott och den här gången har hon fått tre polisanmälningar på sig i Hallsberg.

Dels köpte hon en tårta för runt 500 kronor som hon aldrig betalade, dels fick hon igenom en blomsterleverans. Men kvinnan beställde inte bara blommor och tårta, hon beställde även en begravning.

- Hon var i kontakt med Fonus och fick dem att dra igång en begravning. Efter det hörde hon inte av sig mer. Numret som hon uppgav fungerade inte när begravningsfirman skulle kontakta henne för att kunna gå vidare med arrangemangen, berättar polis Leif Andersson, utredningschef.

Kvinna ska även ha beställt blommor och fått dem levererade till en frisörbutik i stan. Hon skulle betala komma tillbaka och betala eftersom hon sade sig ha blivit av med sitt betalkort. Men kvinnan kom aldrig tillbaka.

- Vi tror att hon kan vara norsk medborgare, och nu försöker vi gå vidare med det vi har. Men det finns inte så mycket uppgifter. Det finns några telefonnummer att kolla upp, men just nu finns inte något säkert ställe där hon kan befinna sig, säger Leif Andersson.

Fakta

Polisen tar gärna emot tips som kan ha att göra med kvinnan och bedrägerierna via nummer 114 14.

Mer läsning

Annons