Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besvikelse över utebliven luciafest

Även i Långängskolans förskoleklass bryts traditionen i år, föräldrar är inte inbjudna att fira lucia. – Jag tycker det är synd, och vår dotter är ledsen, säger en besviken förälder.

Annons

 Fredag 12 december firas lucia runt om i kommunens skolor. Även i Långängsskolan inleds dagen med att elever ur årskurs sex gör ett luciaframträdande för barn och personal.

Däremot blir det inget eget firande för sexåringarna i förskoleklassen. Det har tidigare varit tradition att anhöriga bjuds in till en luciafest på kvällstid.

– Vi fick hem ett brev för ett par veckor sedan med informationen att det inget skulle bli. Det känns inte bra alls. Barnen hade sett fram emot det här, och vi med, säger föräldern.

– Skolan låter de äldsta eleverna klä sig till luciatåg, men inte de yngsta. Hur tänker man då, och var finns delaktigheten de pratar om? frågar sig föräldern.

Cecilia Lindskog är rektor i Långängen. Hon betonar att de vill ha föräldrar i skolan, inte bara på lucia utan andra dagar också.

– I år sa vi att förskoleklassen får ta del av det allmänna firandet. Föräldrar som vill kan komma dit också.

Rektorn har nåtts av missnöjet över de yngres uteblivna fest. Hon tycker det är bra att föräldrar hör av sig och att en dialog kommer igång.

– Det är viktigt att prata om vad som är skolans egentliga uppdrag, säger hon.

Mer läsning

Annons