Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besvikna hyresgäster lämnar Mejeriet

De såg fram emot att flytta in i Hallbos nybyggda hyresrätter. Men boendet blev inte som förväntat. Nu väljer flera av hyresgästerna i Mejeriet att flytta.

Annons

HALLSBERG. NA har pratat med några av de hyresgäster som flyttade in när husen var färdiga i somras. De berättar om problemen, men vill vara anonyma.

– Dels vill vi berätta om de många byggfel som finns i lägenheterna, men också påvisa Hallbos och ägaren K-fastigheters passivitet gentemot oss, säger de.

Första intrycket när man kommer in i lägenheterna är att det är ljust och luftigt. Öppna planlösningar och stora fönster.

Men tittar man närmare ser man att kontakter och lysknappar sitter löst eller snett, och att lister inte är fastmonterade.

De visar rörkopplingar i väggen i badrummet där höljet sitter löst. Ett ventilationsrör uppe i taket i en garderob föll plötsligt ner och träffade nästan en hyresgäst i huvudet.

Men byggfelen är bara en del av situationen.

– Hallbo har lagt över hela ansvaret på K-fastigheter och verkar använda oss hyresgäster i utpressningssyfte gentemot K-fastigheter. Vi hyresgäster har heller inte fått den service och åtgärdade problem inom rimlig tid som man bör kunna förvänta sig av sin hyresvärd, säger de.

De berättar att flera hyresgäster periodvis har evakuerats från sina bostäder på grund av omfattande renoveringar efter vattenläckage och avloppsfel. Flera hyresgäster har också kallras i sina lägenheter, till följd av dåligt monterade ventilationer och illasittande lister kring ytterdörrar och balkongdörrar.

– Konsekvensen blir oacceptabelt höga elräkningar på mellan 1 000 och 2 000 kronor, vilket är långt över det snitt på elräkningar som Hallbo utlovade för Mejeriet, något som fortfarande står på deras hemsida.

Elen verkar inte heller korrekt monterad och golvvärmen fungerar inte som den ska.

Nu har tre av hyresgästerna valt att säga upp sina lägenheter från kvarteret Mejeriet.

– Det är en konsekvens av den ohållbara situation vi befinner oss i och inför osäkerheten från Hallbos sida kring uppsägningen av kontraktet med K-fastigheter, säger de.

Mer läsning

Annons