Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspecial: Turneringen där träningen är huvudsaken

När fotbollsturneringen Kurres arrangerades för femte gången fanns förstås Kurt Westerberg på plats vid sidlinjen på idrottsparken i Pålsboda.

Annons
Matchen mellan Pålsboda och Yxhult blev en jämn och tät kamp. Yxhult hade i sanningen namn det vassaste målchanserna, men Pålsbodas målvakt var ännu vassare. När de 20 matchminuterna var slut stod Pålsboda GoIF som segrare.

Det är han som fått ge namn åt fotbollsturneringen som började 2008 genom ett skolprojekt av Robin Karlsson och Patrik Larsson. Kurres är en träningsturnering där resultaten av matcherna är ovidkommande.

Kurt, som har ett långt förflutet i Pålsboda GoIF, spelade sin första match 1965 och sin sista som 56 åring 2001.

– Då stod jag för en assist, säger Pålsboda legendaren som även hunnit med att vara lagledare för båda A- och B-lagen.

Nio lag

Årets upplaga av Kurres hade lockat nio lag med nära 150 anmälda spelare. Turneringen spelades på både A- och B-planen på Pålsbodas idrottspark. De yngsta spelarna, födda 02-03, fick spela sina matcher på den lite mer prestigefyllda A-planen.

Trots det var det ett lite moloket Pålsboda GoIF som gick av planen efter inledningsmatchen mot Sköllersta IF.

– Vi förlorade, fick en förälder veta genom en regnmolnstung spelarkommentar.

Jämnt och tätt

Men efter regn kommer alltid sol heter det ju. Och precis som duggregnet på idrottsparken fick vika undan för solen, så kom också den första segern för hemmalaget. Efter en tjugo minuters mycket jämn och tät kamp var det Pålsbodaspelarna som stod som segrare mot Yxhult.

– Jag höll nollan, jag höll nollan, jublade utmärkta målvakten Max Thorén i Pålsboda

Men för Yxhultslaget tycktes matchresultatet kännas som en mycket tung förlust, så här gällde det för tränarna att ta fram det positiva från matchen.

– Ni gjorde en jättebra match som kunde slutat hur som helst. Så det här var ett bra tillfälle att lära er att ta en förlustmatch, för att förlora är ni ju inte så vana vid, tröstade ledaren Anna Nederman.

Mer läsning

Annons