Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biografen riskerar att läggas ned

Mycket talar för att hallsbergarna får klara sig utan biograf i framtiden. Bidraget till Folkets hus i Hallsberg dras in nästa år och nu lägger kommunledningen även biografut-redningen på is, till följd av det ekonomiska läget.

Annons
Kommer det att finnas någon biograf i Hallsberg i framtiden? Kommunledningen har beslutat att lägga ned den utredning som varit i gång under en tid. På bilden Runa Adolfsson, kontorist vid Folkets hus i Hallsberg.Arkivfoto: Samuel Borg

Hallsbergs kommundirektör Torbjörn Dybeck har som NA tidigare berättat lett en utredning i syfte att se vilka möjligheter kommunen har för att hjälpa Folkets Hus-föreningen med att hitta en ny lokal för biografen.

Önskemålet från föreningen har hela tiden varit att kommunen ska hjälpa till att finansiera såväl nya lokaler som en ny, digital biograf-anläggning.

Men de kommande årens sparkrav har fått kommunledningen att strama upp prioriteringslistan. Och på den finns inte längre Folkets Hus biograf med.

– I dagsläget gör vi så stora besparingar inom kärnverksamheten i Hallsbergs kommun, så vi kan inte gå fram med sådana här investeringar, säger Torbjörn Dybeck.

Alléskolans aula är den lokal som varit uppe till diskussion, men att anpassa lokalen för filmvisning skulle bli för kostsamt för kommunens ekonomi, menar Dybeck.

Kommunstyrelsen beslutade nyligen att dra in bidraget för Folkets Hus i Hallsberg nästa år. Folkets hus-föreståndaren Mikael Andersson vill inte uttala sig i NA om den nedlagda utredningen eller det indragna bidraget förrän Folkets Hus-föreningens styrelse sammanträtt, vilket den gör på måndag.

Torbjörn Dybeck, Hallsbergs kommundirektör.Arkivfoto: Samuel Borg

Mer läsning

Annons