Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blåder ställer ut i Hallsberg

För första gången ställer konstnären Jesper Blåder ut i Hallsbergs konsthall. På lördag är det vernissage för den nya utställningen.

Annons
Jesper Blåder jobbar gärna med motiv som är uppbyggda i delar. Han drar sig inte för att såga itu tavlor för att hitta nya infallsvinklar till motiv. BILD: SAMUEL BORG

Helhet och delar är ord som kan beskriva Jesper Blåders utställning. Dels genom att några av hans tavlor är uppbyggda av delar som satts samman, dels i och med att höstens smärre ”målarkramp” gjorde urvalet inför utställningen svårare än vanligt.

Men delarna blev en helhet till slut.

Idén till arbetssättet kom till för några år sedan när han upptäckte att tavlorna bildade delar av en större målning där de trängdes tillsammans i ateljén. När han sedan plockade undan någon blev det ett annat motiv.

Just så tillkom verket ”Stretch”. Den vanliga porträttmålningen blev inte vad han tänkt sig. Med sågens hjälp delade han på tavlan och fortsatte måla.

– Måleri handlar om att hitta lösningen på problem.

Läs mer i fredagens NA.

Konstnären Jesper Blåder tycker om att hänga sina tavlor lågt och glest.- Det är bättre att titta ned på en bild. Det är vackert med en låg tyngdpunkt. BILD: SAMUEL BORG
Flickor med flätor är ett återkommande motiv i Jesper Blåders konst. BILD: SAMUEL BORG

Mer läsning

Annons