Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bli en stjärna på Öppen scen i Hallsberg

Lördag 31 augusti är det premiär för arrangemanget "Det svänger på torget". Ungdomar som vill uppträda på scen kan med fördel anmäla sig redan nu.

Annons

Underhållning, tävling och dans, men framför allt en dag när unga förmågor får chans att uppträda inför publik. Lördag 31 augusti är det premiär för ”Det svänger på torget”, en satsning i Hallsberg som ska bli årligen återkommande.

Räkna med en händelserik dag. Invigningen är kl 13, efter det sträcker sig det späckade programmet nästan fram till midnatt.

– Vi vill uppmana unga att anmäla sig till programpunkten ”Be a star”, öppen scen. Här får ungdomar möjlighet att spela, sjunga eller agera på annat vis, säger Arne Pettersson i Lions club, en av arrangörerna.

Det svänger på torget är en gemensam kraftsamling av Hallsbergs kommun, näringslivet och en rad föreningar. Projektet har fått EU-stöd. Syftet är att ge unga en ny arena och skapa en träffpunkt för alla.

Utöver lokala förmågor som uppträder bjuds det på underhållning från bland annat Dansstudion. Det blir också ”prova på dans” med Dermot Clemenger.

Även stadsorientering, bågskytte och data-lan kan man prova, eller provköra mopeder. Hallsbergs gymnastikförening kommer också att ge en uppvisning.

De politiska partierna tävlar i fem-kamp. Vidare blir det trolleri med Stefan Schytzer. Senare rundas dagen av med tre konserter av etablerade band: On The Edge of Forever, Generalerna och The Wicketts.

– Dessutom lottar vi ut tio biljetter under dagen till Yohios konsert i Askersund, tipsar Arne Pettersson.

För att delta i utlottningen skriver man en lapp med sitt namn och lämnar till arrangören när man kommer till Stortorget på lördagen. Utlottning sker sedan varje timma kl 16-20.

Den som vill anmäla sig till Öppen scen i förväg kan maila till Hallsbergs kommun: [email protected].

Mer om arrangemanget:

Konferencierer under lördagen är Eva-Lothe Madsen och Kalle Selander.

Det svänger på torget är ett projekt. Idén kommer från kulturansvariga i kommunen och näringslivet.

Lions club Hallsberg står som projektledare. Övriga medverkande är Hallsbergs kommun, hotell Stinsen, Samverkande Hallsberg och Dansstudion Hallsberg.

Föreningar som deltar är OK Tisaren, Järnvägens bågskytteklubb, Ungdomens nykterhetsförbund, LAN-föreningen, Hallsbergs scoutkår, Volleybollklubben, Hallsbergs gymnastikförening, Civilförsvarsförbundet, SK Tranan, HK Järnvägen.

Projektet har fått 99 000 kronor i EU-stöd, så kallade Leader-pengar som är vikta för att utveckla verksamheter i bygden.

Mer läsning

Annons