Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blommor till ensamma

Lions Club Hallsberg har i dagarna delat ut julblommor till ensamma pensionärer som inte får så många besök under julen. Den lokala klubben har gjort detta under flera år och det har blivit mycket uppskattat.

Annons

I år är det 254 pensionärer som får en julblomma av Lions club Hallsberg. Dessutom delas åtta julgrupper ut till gemensamma lokaler i servicehusen.

Med hjälp av kommunens hemtjänst har Lions försökt fördela blommorna på så rättvist sätt som möjligt.

Lennart Wessman från Lions club har varit ansvarig för aktiviteten tillsammans med Bertil Fredriksson, Sune Lang och Per-Olov Norman.

Hemtjänsten lämnade över

De har levererat blommorna med egna bilar till de olika servicehusen där hemtjänstpersonal i huvudsak lämnar över blommorna vid sina ordinarie besök hos pensionärerna.

– Detta tycker vi är väldigt trevligt att kunna göra som en julklapp, säger Hans-Olov Moberg, president för Lions-klubben i Hallsberg.

Att det är uppskattat att få en julgrupp får Lions ofta höra av hemtjänstpersonalen efteråt, ibland även direkt från pensionärerna eller deras anhöriga.

– Jag tycker att det är ett bra sätt att tacka och glädja de äldre, många har tidigare stöttat våra insamlingar och deltagit i våra aktiviteter, säger Hans -Olov Moberg.

Den omtänksamma gärningen stämmer väl med Lions etik, syften, valspråk och motto, menar Moberg.

Mer läsning

Annons