Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boskär ny tillförordnad vd på Hallbo

I februari i år slutade Hans Boskär som kommunchef i Lekeberg och fick avgångsvederlag i 24 månader. Nu blir han tillförordnad VD i Hallsbergs bostadsbolag Hallbo.

Annons
Hans Boskär, ny tf vd för Hallbo

Som NA har berättat har Hallbos nuvarande VD Peter Hjalmarsson sagt upp sig efter 1,5 år på tjänsten. Han slutar den sista juni.

Rekryteringen av en ny VD misslyckades. Ingen av dem som valdes ut till slutintervjuerna visade sig uppfylla de kvalifikationer man efterlyste.

-Och nu står sommaren för dörren. Därför har vi sagt att vi gör ett omtag och går ut med en ny rekryteringsrunda i augusti, säger Magnus Andersson (S), ordförande i Hallbo.

Samtidigt har styrelsen beslutat att tillsätta en tillförordnad VD under perioden 1 juli - 31 december.

-Det blir Hans Boskär. Han kommer närmast från ett uppdrag i Lekebergs kommun. Det känns som en lösning som kommer fungera bra det här halvåret, säger Andersson.

Har Hans Boskär kompetens som ingenjör?

-Nej, det har han inte, men det är inte nödvändigt. Det han i huvudsak kommer arbeta med denna tid är ledandet av dagliga driften i förvaltningen, och ha personalansvar.

Hallbo har haft en hektisk tid, påpekar Magnus Andersson, inte minst med turbulensen i nya bostadskvarteret Mejeriet. Det hade blivit mycket tungt för verksamheten om de skulle stå utan chef i flera månader, menar han.

-Hans Boskär har visat vilja och engagemang inför uppdraget. Han kommer och är med oss redan från nästa vecka, trots att han inte får någon ersättning förrän i juli.

Hans Boskär har tidigare varit kommunstrateg i Hallsberg och administrativ chef i Kumla. Efter det gick han vidare, och blev kommunchef i Lekeberg.

Men efter bara två år på posten meddelade Boskär den 12 februari att han skulle sluta, vilket NA berättade. Hans Boskär träffade då en uppgörelse med Lekebergs kommun som gav honom lön under tre månader med 64 000 kronor per månad, då han var arbetsbefriad, och dessutom en avgångsersättning med 24 månadslöner, drygt 1,5 miljoner kronor.

Hans Boskär har ett nystartat konsultföretag sedan i år, inom området styrning och ledning av kommunal verksamhet.

- Det är via mitt bolag som jag nu fått uppdraget att kliva in i Hallbo, i väntan på att de hittar en permanent vd, säger Hans Boskär.

Vad hoppas du kunna erbjuda Hallbo?

- Det är lite för tidigt att säga. Jag vill först lyssna in vad medarbetarna säger och vad styrelsen har för uppdrag till oss. Jag ska få en introduktion också av Peter ( Hjalmarsson).

Mer läsning

Annons