Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brett utbud av hantverk på mässa 

Det var ett brett utbud av hantverk som fanns hos de 16 utställarna på Handelshuset i går. Läder, honung, mattor, dockkläder och gratulationskort för att bara nämna några.

Annons
Hantverk. I går arrangerades hantverksmässa i Handelshuset i Hallsberg. Kjell Lundell och Kerstin Lind handlade en väska sydd av jeans av Ann-Britt Arvidsson.

– Jag håller på med alla typer av hantverk så här får jag inspiration, säger Birgitta Jansson, som bor strax utanför Hallsberg och kommit bara för att gå på mässan.

Hon får en pratstund med Marie Mählström som erbjuder virkade och stickade alster.

– Det har gått jättebra i dag. Mest har jag sålt virkade godisar och kakor. Det här är också ett bra tillfälle att utbyta idéer med andra, säger Marie.

Det är god stämning både hos utställare och besökare. Vårsolen lyser och många kikar in en stund när de ändå är ute på promenad.

– Jag var inte ute efter något speciellt utan tittar bara. Jag har köpt en liten tändsticksask med påskmotiv, säger Carola Jonsson.

Arrangörer av hantverksmässan är Magnus och Camilla Edlund på Hallsbergs golf skytte, med hjälp också av Magnus syster Annelie Persson.

– Det här är både ett sätt för hantverkarna att få visa upp sina alster och få fler att använda och hitta till Handelshuset, säger Annelie.

Det är första gången som hantverksmässan, eller våryran som den kallas, anordnas. Det positiva mottagandet har gjort att arrangörerna redan funderar på nya idéer.

– Det här var lite av ett test och det är kul att så många kommit. Någon form av mässa kommer det allt bli igen, säger Magnus.

Scrapbooking. Britt-Marie Lindvall sålde sina egengjorda kort. Favoriten är att tillverka grattiskort i alla former.
Kikar in. Gudrun Hallberg (t.v) var ute på promenad och passade på att ta en titt på Mona-Britt Olssons vävda mattor.
Godsaker. Påskgodis som håller ända till nästa påsk hade Marie Mählström virkat.

Mer läsning

Annons