Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buskörning på Kärrsvägen oroar boende

– Det kommer snart att hända något riktigt otäckt.Det säger Pålsbodabon Anders Olsson om trafiksituationen på Kärrsvägeni Pålsboda.

Annons
Smitningsolycka. Anders Olssons gärdsgård är till stora delar förstörd, efter att någon sladdat in i den med bil.  Foto: Åsa Eriksson

I veckan fick han sin gärdsgård vid villatomtgränsen nedkörd, där förövaren efteråt smet från platsen. Bilspåren på gräsmattan leder rakt mot staketet.

Anders Olsson är inte förvånad över trafikincidenten, utan väntar i stället på att något ännu värre ska hända.

– Högerregeln gäller på Kärrsvägen, men de som kör den långa raka vägen anser sig ha förkörsrätt. Många kör alldeles för fort, och det finns också en grupp ungdomar som buskör på kvällar och nätter.

Anders har polisanmält händelsen och tänker även kontakta kommunen i frågan.

– I folkmun går den här vägen fortfarande under namnet gamla Hallsbergsvägen, då den förr var infart till Pålsboda. Men som det är nu tycker jag det behövs rejäla farthinder för att få ner hastigheten.

Polisen i Hallsberg har tagit emot polisanmälan.

– Nu när det kan vara halt ute finns det de som tycker det är extra roligt att sladda runt. Den enda åtgärden från vårt håll för tillfället blir att trafikpoliser kan ha ögonen lite extra på gatan när de är ute i andra ärenden, säger Karin Eldblom, polisinspektör i Hallsberg.

Mer läsning

Annons