Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Caravan club tar över driften av camping

Hallsbergs kommun vill teckna avtal med Caravan club om uthyrning av Tisarstrands camping.– Det blir ett lyft för hela området, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Svahn (S).

Annons
omstart. Caravan club föreslås ta över driften av Tisarstrand. Här ses säsongscamparna Görgen Norgren och Inger Jonsson. Arkivfoto: Barbro Isaksson

Efter några turbulenta år vid Tisarstrands camping har kommunen hittat en ny avtalspartner. Valet föll på Caravan club, som är beredd att ta ett långsiktig ansvar.

– Det här är en förening som har vana och erfarenhet av att driva camping, och till stor del med ideella krafter, säger Andreas Svahn.

Ett förslag till 10-årigt avtal har godkänts av kommunstyrelsen. Beslut fattas av fullmäktige på måndag 15 juni. Om det blir bifall tar Caravan club över driften från och med 2016.

Håkan Söderman är ordförande i Örebrosektionen för Caravan club. Han ser fram emot att få komma till Tisarstrand:

– Det är en jättefin anläggning med bra inriktning, och goda utvecklingsmöjligheter.

Caravan club avser att driva Tisarstrand som öppen camping, vilket betyder att den är öppen både för medlemmar och icke medlemmar.

Örebrosektionen bildades 1962 och har cirka 2 300 medlemmar. Det är en aktiv sektion som i dag driver tre campingplatser i länet. Gusselby utanför Lindesberg, Skagerns camping vid Laxå samt Ånnaboda camping.

Mer läsning

Annons