Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykla, spring eller besök ödetorp

Naturpasset är i gång runt om i landet. I Hallsberg och Kumla kan du i år välja på enkel orientering i skogsområde, cykelpass eller att besöka anrika ödetorp i Tisarbygden.

Annons
pass på. Motionären Anita Larsson tänker prova Cykelpasset. Foto: Åsa Eriksson

Har du tröttnat på dina vanliga promenadvägar eller motionsslingor? Då kan Naturpasset vara ett alternativ.

– Ja, de olika naturpassen är roliga sätt att motionera. Det är också en trevlig upplevelse med karta i handen, säger Lars Karlsson, lokal samordnare för Naturpasset.

Det är OK Tisaren och Närkes skogskarlar som arrangerar Naturpasset i Hallsberg och Kumla. Till vart och ett av de tre passen medföljer karta, startkort och instruktioner. Man kan ge sig ut ensam, eller i grupp.

Naturpasset i skog genomförs i anslutning till Tripphultsbadet. Det handlar om traditionell orientering med enkla kontroller.

Cykelpasset inbjuder till utflykter i Hallsbergs och Kumlas omgivningar. Besökspunkterna är utspridda och kan med fördel delas upp på olika motionstillfällen.

Naturpasset ödetorp introducerades i fjol och blev en succé. I år finns åter 16 ödetorp att besöka. Det medföljer också lite historia till varje torp, om livet förr i bygden kring sjön Tisaren.

– Det är en härlig känsla att komma till de här platserna. Du känner historiens vingslag, säger Morgan Svensson från Närkes skogskarlar.

Mer om Naturpasset:

Naturpassen finns att tillgå på apoteket Kronan i Kumla eller Hallsberg, Kumla stadshus, biblioteket i Kumla eller från ansvarig i OK Tisaren.

Ifyllda startkort lämnas senast 20 september till försäljningsställena. Priser utlottas.

Kontaktpersoner: Lars Karlsson 073-702 78 97, Morgan Svensson019-583407 (ödetorp).

Mer info: naturpasset.se

Mer läsning

Annons