Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig städning påhamburgerfabriken

Hamburgertillverkningen i Sköllersta har vid fyra olika tillfällen det senaste dryga halvåret fått anmärkningar av Livsmedelsverket. Det är brister i rengöringen och rutinerna omkring den som kritiserats.

Annons

Enligt Jussi Kosomaa, kvalitets- och miljöchef på Atria Scandinavia, har bristerna inte orsakat någon hälsofara för kunderna.

– Nej, vi har visserligen brutit mot reglerna, men om någon hälsorisk skulle ha funnits hade det blivit helt andra följder. Vi har fått ett föreläggande, men vi har inte blivit bötfällda.

Första gången Livsmedelsverket kom med kritik var redan i november 2010.

– Vi inledde vårt förbättringsarbete redan då, men det är bara att erkänna att det har gått för långsamt, säger Kosomaa.

Livsmedelsverket kom med samma typ av anmärkningar på renhållningen vid sina inspektioner i mars, april och maj och i slutet av maj fick Atria ett föreläggande om att problemen skulle åtgärdas senast den 10 juni.

– Vi begärde en extra inspektion i torsdags den 9 juni och då fick vi godkänt, säger Kosomaa.

Mer läsning

Annons