Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damcup i futsal spelades med ny arrangör

Uppdaterad. I år var det första gången som IFK Hallsberg arrangerade Ica Allécupen för damer. IFK Kumla stod som segrare i finalen.

Annons
Match. Totalt åtta lag deltog i går i Ica Allés cup för damer. I år var det första gången som IFK Hallsberg arrangerade cupen, som tidigare har arrangerats av Hallsbergs bollklubb.

I går spelades årets upplaga av Ica Allés cup för damlag i futsal i Allehallen. Nytt för i år var att det var IFK Hallsberg som arrangerade cupen.

– Det är från och med i år som vi kör cupen i IFK Hallsbergs namn, säger Lars-Erik Hulldin, som är tävlingsledare för cupen och som varit med sedan cupens start år 2001.

Anledningen till att det i år är IFK Hallsberg som arrangerar cupen är för att Hallsbergs Bollklubb, som startade cupen år 2001, slogs ihop med IFK Hallsberg vid årsskiftet.

– Det är åtta damlag som är med i år. Cupen är rolig att arrangera. Jag behöver oftast bara ringa till lagen och säga när den är och flera lag har redan bokat in cupen. Cupen är inkörd, säger Lars-Erik Hulldin.

Förra året var det Hallsbergs Bollklubb som vann cupen. De fick då ta emot vandringspokalen som går till det vinnande laget.

– När ett lag har vunnit cupen tre gånger så får laget behålla vandringspriset. Hittills är det IFK Kumla som har vunnit cupen två gånger, säger Lars-Erik Hulldin.

Resultat

Cupansvarig. Lars-Erik Hulldin har varit med och arrangerat Ica Allés cup för damer sedan starten år 2001.
Vandringspris. Denna pokal får det vinnande laget. När cupen arrangeras nästa år vandrar priset vidare till det vinnande laget.

Mer läsning

Annons