Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansafton guld värd för hockeyklubben

Hallsbergs hockey satsar åter på två av Sveriges populäraste dansband till Skärtorsdagsdansen. Med Elisas och Scotts på scenen väntas galan bli både en folkfest och en riktigt dansant afton.

Annons
Får vi lov? Hockeyklubbens danskommitté lovar att årets dansgala med Elisa och Scotts blir en kanonkväll. Här planeras för fullt – från vänster Jan Karlsson, Carl-Ivar Björklund, Henrik Nilsson, Marianne Oscarson, Kjell Wallenlöv, Rose-Marie Tillqvist, Maria Carlsson och dansgeneralen Lars Oscarson. Foto: Barbro Isaksson

Dansgalan i Hallsberg har länge varit känd som en rolig inledning på påskhelgen. De senaste åren har dock hockeyklubben höjt ribban ännu mer.

– Vi har lagt mer pengar på dansbanden. Det har visat sig vara klokt för vi har lockat till oss en ännu bredare publik, säger Lars Oscarson, hockeyklubbens dansgeneral.

Förra året anlitades Elisas och Scotts för första gången. Båda banden har hög status bland folk som gillar dans, och följaktligen lockades ännu fler till Sydnärkehallen.

– Folk strömmade in direkt när vi öppnade kl 20, berättar Rose-Marie Tillqvist.

Sedan dess har Elisa vunnit tv:s Körslaget och hennes band har utsetts till Årets dansband 2014.

Och Scotts är minst lika omtyckta.

– Innan banden åkte härifrån i fjol bad de att få komma tillbaka. Det får de gärna. Så det blir en kanonkväll i år igen, säger klubbens ordförande Marianne Oscarson.

Som vanligt finns en bar och bord där man kan umgås och äta en bit mat om så önskas. I andra änden av hallen ordnas vanlig kafeteria.

Det är tre år sedan hockeyklubben tog över barserveringen själva, och lät utbilda ett antal medlemmar till att sköta den.

Enligt dansgeneral Oscarson har det fungerat över förväntan.

– Vi har ett bra samarbete med polisen och kommunens alkoholhandläggare. De är också nöjda med arrangemanget, säger han.

Förköp till dansen är i full gång. Man kan även välja ett ”Hotellpaket”, något som blivit populärt i samband med dansgalor.

Dansgalan är den 17 april och pågår kl 20-02. Mer info: www.hallsbergshockey.se

Mer läsning

Annons