Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför dröjer åtalet mot misstänkt bilskojare

Det nya åtalet mot misstänkte bilskojaren Roland Larsson lär dröja flera veckor.

Annons
I dag står en av de blåsta kundernas Ford Tudor från 1932 åter i ett garage. Men det skedde först efter att ägaren tvingats köpa tillbaka den av Kronofogden för 225 000 kronor.

Roland Larsson (tidigare Björklund) drev under 2007-2009 skandalomsusade MDA Classic Cars i Hallsberg. Han misstänks ha lurat 25 kunder på 5,4 miljoner kronor under de åren. Larsson tog betalt för amerikanska bilar som aldrig levererades.

Hävdade sjukdomHan åtalades för grovt bedrägeri i höstas och för några veckor sedan startade rättegången. Men Larsson hävdade att han var sjuk och rättegången fördröjdes i två dagar. När förhandlingen väl startade avbröts den nästan omgående eftersom Larsson anhölls i rättssalen misstänkt för nya bedrägerier.

Tillsammans med en affärspartner misstänks han för att ha lurat flera bilkunder på samma sätt som tidigare genom bolaget Memory Cars i Flen.

Begäran om uppskovFör snart två veckor sedan häktades Roland Larsson och kompanjonen mot sitt nekande. Meningen var att det nya åtalet skulle ha väckts i morgon, fredag. Så blir det inte eftersom åklagare Emma Olsson i Nyköping har begärt uppskov i 14 dagar.

Men det lär heller inte räcka för att bli färdig med utredningen.

– Det kommer nog att ta längre tid än så, säger Olsson.

Hon vill inte gå in på vad de misstänkta sagt i förhören eller vad utredningen kommit fram till i övrigt.

Mer läsning

Annons