Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De första stapplande skären

Det var många som tog sina första trevande skridskoskär mot en hägrande proffskarriär när Tre Kronors hockeyskola drog igång i lördags.

Annons
Det är inte så lätt att hålla styrsel på benen när det sitter skridskor på dem. Det är bland annat därför som Tre Kronors hockeyskola drog igång i Hallsberg på lördagen.BILD: GÖRAN KEMPE

Runt ett 60-tal entusiastiska barn från fem år och uppåt hade tagit sig till Sydnärkehallen. Förväntningarna var väl inte alltid på samma nivå som kunnandet.

För många barn var det första mötet med balansakten på den hala isen. Det förde med sig att Tre Kronors hockeyskola även blev en tålmodig balansakt för de föräldrar som följt sina barn till ishallen.

– Vi tar det hela på lek. Först blir det skridskoskola innan klubba och puck kommer med i bilden, säger Henrik Nilsson som är en av de fem ledarna från IFK Hallsberg Hockey.

Så kommer det att se ut varenda lördag en tid framåt.

– En del kommer att falla ifrån och andra komma till. Så brukar det se ut när vi arrangerar hockeyskolan, förklarar Henrik Nilsson.

Den här första dagen var entusiasmen i alla fall i topp, trots att de mest purfärska nybörjarna mer stod på näsan än på skridskorna.

Läs mer i måndagens NA.

Mer läsning

Annons