Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De inbjuder till rosa zumba

Dansa i Rosa. Uppmaningen kommer från Helena Sunesson och Maria Fröjd i Vretstorp.I dag bjuder de upp till zumba för bröstcancerforskningens skull. Insamlingen avslutas med ett Zumba-maraton på lördag.

Annons
Dansa för livet. Uttrycket förena nytta med nöje har sällan passat så bra, menar Helena Sunesson och Maria Fröjd. Denna vecka kör de zumba till stöd för bröstcancerforskningen, på lördag blir det zumbamaraton.

Helena och Maria är två dansglada tjejer som många pratar om. Ryktet om deras fartfyllda zumbakvällar i Vretstorps Folkets hus har spridit sig, och folk kommer åkande från hela bygden för att vara med.

– Vi vill att det ska hända saker här ute också, det är viktigt för orten, säger Helena.

Till vardags erbjuds två zumbapass i veckan i Vretstorp. Det brukar komma ett 30-tal deltagare varje gång. Maria och Helena hjälps åt att leda passen. På så vis kan både nybörjare och vana dansare delta samtidigt.

Positivt

I höst kände de båda instruktörerna att de ville göra något mer av allt det positiva runt dansen. Det är många tjejer som har glädje av zumba, och valet av engagemang föll sig ganska naturligt:

– Vi ska ha ett zumbaparty till förmån för bröstcancerforskningen. Eventet heter ”Dansa i Rosa” och är på lördag 15 oktober. Vi kommer köra ett Zumbathon, zumbamaraton, på två timmar, berättar Helena.

Kostar hundralappen

Det kommer att kosta en hundralapp att vara med, och behållningen går in som stöd i kampen mot bröstcancer.

– Det är en bra anledning att köra zumba, på köpet får du jättebra motion. Alla som har fyllt 18 år kan vara med och dansa den här formen av zumba, säger Maria.

Till lördagens maraton är en gästinstruktör inbjuden också. Hon heter Lena Svensson och kommer från Värmland.

Uppladdning

Redan i dag startar uppladdningen inför maratondansen. Maria och Helena har klätt sig i rosa kostymer och inbjuder till Öppet hus på veckans zumbapass i Folkets hus. De kör tisdag ar och torsdagar.

Helena bor i Vretstorp och är tidigare känd för sina kurser i line dance.

Maria är inflyttad från Örebro till Kårberg och har dansat hela sitt liv.

De båda vännerna utbildade sig till zumbainstruktörer i fjol.

– Vi planerar att vidareutbilda oss så vi kan köra fler pass, exempelvis zumba för barn som är väldigt efterfrågat, säger Helena.

Fotnot: Under novemberlovet, vecka 44, arrangerar även Dansstudio Lena Johnson ett flertal zumbapass med professionella instruktörer till förmån för bröstcancerforskningen.

Dubbelt upp. Zumbaflugan har spridit sig som en farsot i Vibybygden med omnejd. Instruktörerna Helena Sunesson och Maria Fröjd har kört dubbla pass nästan hela året.

Mer läsning

Annons