Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De knackar dörr för ett bättre norr

– Hej, vi kommer från Hallbo och vill ha dina synpunkter på boendemiljön. Får vi komma in?

Annons
Åke Sandberg och Ulrika Pettersson från Hallbo får höra hyresgästernas syn på det som är både bra och dåligt med att bo på

Den här veckan har anställda vid Hallbo, Hyresgästföreningen och Verdandi knackat dörr i regnbågshusen på norr i Hallsberg. Målet är att samla in så mycket synpunkter om boendemiljön som möjligt från hyresgästerna.

Sedan i måndags ska de boende i runt 200 lägenheter haft besök av dörrknackarna och då fått ge sin syn på hur det är att vara hyresgäst i Hallsbergs norra delar.

Till onsdagens första pass har lotten fallit på Ulrika Pettersson och Åke Sandberg. Ulrika jobbar på Hallbos administration och Åke är fastighetsskötare i ett annat Hallboområde på norr.

Klockan är strax efter två på eftermiddagen, när Nay Moo släpper in dem i lägenheten. Han saknar uteplatser att sitta och grilla vid sommartid och tycker att det skulle bli trevligare med fler blomsterplanteringar. Han tycker också att Hallbo ska sträva efter att minska segregationen i bostadsområdet.

– Jag tycker att det bor för mycket invandrare här, säger han.

Även hos grannen Lars-Göran Einarsson blir det ett välkommet besök. Han är dessutom förberedd på besöket, för han har läst om undersökningen i tidningen.

– Jättebra att alla som bor här får komma till tals. När de nu lägger ner så mycket jobb på den här undersökningen hoppas jag att det ger resultat också, säger han.

Av Einarsson, som nyss flyttat in i lägenheten som stått tom i sex år, får dörrknackarna veta att det är ont om lekplatser i området. Underhållet hamnar också på hans minuspost.

På plussidan kommer de trivsamma lägenheterna och att området känns tryggt att bo och vistas i.

På Hallbos områdeskontor sitter verksamhetsutvecklaren Anna-Maria Fahlberg på Hyresgästföreningen och tolkhjälpen Atifa Ahmetagic från Verdandi och väntar på att få ta över efter Ulrika Pettersson och Åke Sandberg.

– Det kommer in massor med bra synpunkter och viljan bland de boende att engagera sig är stor, berättar Fahlberg.

Mer läsning

Annons