Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diskodansare gjorde rivstart

Ännu ett gäng på Dansstudio Lena Johnson har dragit i gång säsongen med en rivstart – närmare bestämt 80 diskodansare. Helgen som gick var det träning med James Simonsson , tidigare världsmästare i pardisko.

Annons
Disko är grejen. Det stora intresset för diskodans håller i sig i Hallsberg. I helgen blev träningen extra kul när tidigare världsmästaren James Simonsson gästade dansstudion, längst fram till vänster. Bild: Privat

Den ena proffsdansaren efter den andra dyker upp på dansstudion i Hallsberg. I helgen var tre stycken på plats för att inspirera diskoeleverna.

Förutom James Simonsson deltog Jonathan Isaksson som gästtränare, båda kommer från Västerås. Vid sin sida hade de ytterligare en framgångsrik dansare, Marie Hayward från Kumla.

Street och balett

Gästtränarna trimmade dansskolans elever i disko och streetdance, men även i balett!

– Det var Marie Hayward som hade hand om den delen. Balett som disciplin har inslag som även diskodansare har nytta av, förklarar Ronny Erlandsson, ordförande i DLJ:s dansförening.

Årets första tävling för diskodansarna avgörs den första februari i Helsingborg. Från dansstudion åker en hel busslast med deltagare till tävlingen.

Den stora utmaningen är annars Disko-SM i Göteborg, den 13–15 maj. Hur många hemmadansare från Hallsberg som kvalificerar sig dit återstår att se.

Mer läsning

Annons