Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dom: Kvinna skadades i olycka – lastbilschaufför körde rätt ut i korsning

En lastbilschaufför döms att betala totalt 11 000 kronor i böter. Chauffören körde in i en bilist, som fick föras till sjukhus. Efter olyckan har bilföraren tvingats gå till sjukgymnast.

Annons
Arkivbilder: NA och TT.

Det var den 2 december förra året som lastbilschauffören var ute och körde i Hallsberg. Det var halt på vägen. Chauffören följde inte väjningsplikten, och körde rätt in i en bilist i korsningen Tälleleden-Älbergsvägen. Efter olyckan drabbades den kvinnliga bilföraren av smärta och stelhet i sin västra axel och även i nacken.

Bilföraren fördes till sjukhus med ambulans. Efteråt har hon sökt hjälp hos sjukgymnast, men övningarna ska inte ha hjälpt henne.

Lastbilschauffören själv nekar till alla brottsmisstankar. Han menar att han stannade lastbilen, och att han inte såg bilisten komma körande förrän olyckan skedde. I stället menar chauffören att bilisten körde för fort. Men Örebro tingsrätt anser att bilisten har lämnat en trovärdig berättelse. Rätten skriver också i domen att chauffören haft fri sikt ungefär 100 meter men att han trots det inte uppmärksammat kvinnan som kom körande.

Chauffören var också åtalad för brott mot trafikförordningen. Men eftersom han döms för vållande till kroppsskada döms han inte för brott mot trafikförordningen.

I bevisningen har åklagaren bland annat presenterat en skiss över olycksplatsen, fotografier från olycksplatsen och journalanteckningar från sjukvården.

Mer läsning

Annons