Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doxryd manar till försiktighet

Vid årets sista fullmäktigesammanträde var de ekonomiska ramarna för budgetarbetet inför 2013 den punkt på agendan som politikerna uppehöll sig längst vid.

Annons

Thomas Doxryd (S), kommunstyrelsens ordförande, inledde i talarstolen:

– Trots att vi närmar oss juletid så är det inte tid för önskelistor. Det kommer att bli ganska bistra tider för Sveriges kommuner som prognoserna ser ut just nu. Vi har för 2013 en prognos på att få ett resultat på 3,9 miljoner kronor. Det är inte mycket pengar att vifta med, sa Thomas Doxryd.

Han menar att mycket ser positivt ut för Hallsberg, inte minst de företagsetableringar som är på gång, men att kommunen ändå måste vara försiktig och ta ansvar långsiktigt.

– Varför väljer vi att följa prognoser när vi ser att de faktiska siffrorna kanske är något bättre? Jo, för att vi inte ska lura oss och ta på oss spenderbyxorna med pengar som vi de facto inte har, sa Thomas Doxryd.

Oppositionsrådet Ewa Unevik (M) höll med:

– Det är inga starka ramar. Det känns ganska tråkigt att behöva bromsa när vi egentligen behöver gasa. Men vi gör inga glädjekalkyler och det är det som känns så positivt, så att vi inte lurar oss själva, sa Unevik.

Läs mer i tisdagens NA.

Mer läsning

Annons