Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatik när Pålsboda GoIF smashade hem åtta poäng

Det blev en onödigt spännande och dramatisk upplösning av helgens seriespel i bordtennistrean för Pålsboda GoIF.

Annons
Kalle Rosén blev hjälte och matchvinnare åt Pålsboda GoIF, sedan han slagit Ålsta IK:s Stig Åberg i en stenhård femsetare.

Efter att enkelt ha spelat hem de tre första matcherna i Folkaboskolans Sporthall blev motståndarna Ålsta BTK en hård nöt för Kalle Rosén, Jimmy Bergström, Johan Toresson och Danny Friberg i hemmalaget.

Spelande tränaren Tom Larsson avstod spel för att bättre kunna coacha laget.

Sammandraget av division 3 Närke-Värmland började bra med tre segrar: Björkborns GoIF 8–2, Bortans IK 8–0 och Skoghalls BTK 8–1. Sista hindret för att hålla jämna steg med Skagersviks BTK i matchen om kvalplatsen till bordtennistvåan var Ålsta IK.

Ett hinder som skulle visa sig nog så svårt.

Efter de första åtta singelmatcherna var ställningen 6–2 till Pålsboda, som med lite mer tur kunde varit 7–1. I de två första seten tappade Johan Toresson sin ledning med 10–2 till förlust mot Ålstas José Garcia.

Seger i de två följande dubbelmatcherna och den sista tvåpoängaren hade varit klar. Men inte heller det ville sig för hemmaspelarna.

I stället utvecklade sig matchen mot Ålsta till en riktig rysare, där det bara hängde på några bollar för att det skulle bli en delad poäng.

I sin match mot Ålstas lagledare Stig Åberg hade Pålsbodas Kalle Rosén nerverna under kontroll. I avgörande femte set kunde han ta initiativet och sedan hålla det setet igenom. Därmed var en hjälte och matchvinnare född, och segersiffrorna kunde skrivas till 8–5 i Pålsbodas favör.

– Vi visste att Ålsta skulle bli en svår motståndare, men nu blev det onödigt spännande, summerade spelande treänaren Tom Larsson.

Sista omgångarna in trean spelas i Arvika den 2 och 3 april. Då möter Pålsboda serietvåan Skagersvik i första matchen och toplaget Solsta BTK i andra matchen.

– Det är ett måste att vi vinner över Skagersvik, sedan får vi hoppas att Ålsta ger dem lika hårt motstånd som de gav oss, analyserar Larsson.

Solsta som toppar tabellen har 19 poäng. Tvåa är Skagersvik på 16 poäng, lika många som Pålsboda men med en plusmatch mer. Hoppet ner till fyran Björkborns GoIF är fem poäng.

Jimmy Bergström ger goda råd till Johan Toresson som tar sig åt ansiktet sedan han fått uppenbara problem med José Garcia i Ålsta IK.
Vid helgens seriesammandragning i Pålsboda hade Danny Friberg koll på både sin egen serv och värsta konkurrenten Skagersvik i matchen om kvalplatsen till bordtennistvåan.

Mer läsning

Annons